Muzieklessen / Docent klarinet


Klarinetles

Ik geef klarinetlessen, dit doe ik via twee muziekscholen, namelijk bij Centrum voor de kunsten de Aleph in Drunen en Stichting Nieuwe Veste in Breda.

Bij beide muziekscholen staat kwaliteit van de muzieklessen voorop, zonder dat het ten koste gaat van het speelplezier.

Een doorlopende leerlijn vind ik erg belangrijk in mijn lessen, daarom maak ik gebruik van enkele klarinetmethodes zoals HorenLezenSpelen, Easy steps, J. Collis Modern Course, H. Tromp Klarinet Leren Spelen en Klarinetstudies van Paula Grasborn Mooren.

Daarnaast spelen leerlingen met mij of met andere leerlingen samen door middel van stukken met pianobegeleiding en duetten. Samenspel is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het gehoor, zoals de stemming van het instrument en het leren luisteren wat er om je heen gebeurt en je daarop kunnen aanpassen.

Om het speelplezier per leeftijdsgroep hoog te houden spelen mijn leerlingen in stijlen die ze zelf leuk vinden, bijvoorbeeld:

  1. Klassieke muziek
  2. Popmuziek
  3. Jazz
  4. Filmmuziek
  5. Etc.


Algemene Muzikale Vorming

Naast de klarinetlessen geef ik ook Algemene Muzikale Vorming voor groepen kinderen van 4 t/m 9 jaar en muziekprojecten op basisscholen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Hiervoor heb ik de cursus 'muziek aan de basis' gedaan via Codarts in samenwerking met Gehrels Muziekeducatie.

De lessen zijn gericht op de kennismaking met muziek, oriƫntatie van muziek en muzikale opvoeding.
De kinderen leren spelenderwijs zingen, luisteren naar muziek, muziek ontwerpen en muziek maken.