Muziek op Schoot


Wat is Muziek op Schoot?

Kort gezegd is het: spelen met muziek. In de Muziek op Schoot les staat het spelenderwijs samen met je kindje met muziek bezig zijn centraal. We zingen, dansen, luisteren naar muziek en spelen op (kinder-) muziekinstrumenten.

Zo wordt op professionele manier de muzikale basis gelegd: je kindje ervaart de muziek op allerlei manieren in het spel: door schootspel, aanraakspelletjes, beweegspel, kiekeboespelletjes en met allerlei creatieve en muzikale materialen.

Iedere les begint met een welkomstliedje waarbij de kindjes veilig op schoot zitten bij de (groot)ouders. Maar al gauw komen we in beweging bijvoorbeeld door te stappen, stampen, dansen, klappen en zwaaien op muziek. Bij andere liedjes spelen de kinderen op (kinder)muziekinstrumenten, zoals schudeitjes, ritmestokjes en belletjes. Maar ook andere creatieve materialen als badeendjes, wasteiltjes en vingerpopjes worden gebruikt. Bewegingsmomenten en rustmomenten wisselen elkaar af. We sluiten iedere les af met een afscheidsliedje.

Het allerbelangrijkste is om samen met je kindje (of kleinkind) plezier te hebben, maar al spelend en ontdekkend worden naast de muzikale ontwikkeling ook andere ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals de taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en sociaal/emotionele ontwikkeling.

Aan het einde van iedere les krijgen de deelnemers de bladmuziek van de nieuwe liedjes mee naar huis, om te verzamelen in een mooi muziek boekje. Leuk om thuis verder te spelen en muziek te maken.

De ouder-kind lessen zijn voor baby’s (onder 1 jaar), dreumes ( 1 tot 2 jaar) en peuters (2 tot 4 jaar).

Momenteel geef ik lessen bij centrum voor de kunsten Het Pieck (gemeente Heusden) op woensdagochtend en bij Kunsten Centrum Waalwijk (locatie Waspik) op vrijdagochtend.

Ik geef ook workshops bij kinderdagverblijven, mamacafé’s en bibliotheken.