Biografie


Opleiding | Masterclass | Concours | Ensembles | Docente | Instrumenten


Opleiding

Ik ben geboren op 25 september 1982 te Drunen. Vijf jaar later verhuisden we naar Haarsteeg, waar ik op 9 jarige leeftijd begon met klarinetspelen bij harmonie St. Cecilia.

In september 1999 ging ik naar het Brabants conservatorium (Fontys), waar ik klarinet studeerde bij Jan Cober.
In mei 2003 studeerde ik met een 9 af voor het diploma docerend musicus 1e fase. Hierna deed ik de 2e fase opleiding klarinet in Tilburg bij Walter Boeykens, deze heb ik op 18 mei 2005 ook afgesloten met een 9.


In 2011 heb ik de cursus Muziek aan de basis met goed gevolg afgerond en heb het certificaat docentschap algemene muzikale vorming verdiend. In juli 2018 heb ik mijn post HBO opleiding Docent Muziek op Schoot afgerond.


Masterclass

Ik heb verschillende masterclasses gevolgd bij Walter Boeykens, Lars Wouters van den Oudenweijer, Charles Neidich, Emma Johnson en verschillende lessen bij Joan Enric Lluna.
In december 2005 heb ik een masterclass van Anthony Pay gevolgd in Valencia (Spanje). Van 2005 tot 2007 heb ik lessen gevolgd bij Sjef Douwes.


Concours / Optredens als soliste

In 2001 won ik de 1e prijs bij het HaFaBra solistenconcours van de KRO (FKM) in de categorie conservatoriumstudenten.

In 2004 behaalde ik de 1e prijs bij de nationale selectie van het klarinetconcours van de Lionsclub. Dat zorgde ervoor dat ik ook deelnam aan het internationale concours in Rome.

In april 2005 heb ik het stuk Clarinet in Motion van Steve Willaert uitgevoerd met K.H. St. Cecilia tijdens 'verrassende ontmoetingen' concert in de concertzaal Tilburg.

In mei 2006 heb ik meegedaan aan het Internationaler instrumentalwettbewerb in Markneukirchen, Duitsland.


Ensembles

Tijdens mijn studie speelde ik in het klarinetkwartet M Pingo en heb ik in diverse orkestprojecten gespeeld van het Fontys conservatorium.
In 2003 en 2004 speelde ik mee met het wintertournee van het NJO (Nationaal Jeugd Orkest).
In het seizoen 2006 / 2007 was ik werkzaam als 2e klarinettiste in het Magogo kamerorkest.

Een aantal jaren vormde ik samen met pianiste Nazli Isildak een duo. We hebben in januari 2006 twee optredens gegeven in de Turkse steden Istanbul en Bodrum.

In 2009 en 2010 speelde ik ik het Tilburgs Festivalorkest.

In 2011 heb ik samen met Kathelijn van de Loo (piano) en Nuno Malajuwara (alt-viool) een kamermuziekconcert gegeven in Abdij de Mariënkroon in Nieuwkuijck. Op het programma stonden werken van o.a. Mozart, Bruch en Glinka.

Op dit moment speel ik vast in het KlarinetNsemble Hilvarenbeek e.o.


Docente klarinet, AMV en Muziek op Schoot

Naast mijn uitvoerende praktijken ben ik momenteel voornamelijk werkzaam als als klarinetdocente bij centrum voor de kunsten Nieuwe Veste in Breda en centrum voor de kunsten ‘t Pieck in de gemeente Heusden.

Ik heb een aantal jaren als AMV docente lesgegeven bij verschillende harmonie en fanfare verenigingen, nu geef ik de cursus ‘AMV samen maak je muziek’ bij ‘t Pieck. Daarnaast geef ik wekelijks muziekles aan een aantal groepen 4 en 5 van de basisschool.


Sinds het afronden van mijn Muziek op Schoot opleiding geef met veel plezier ouder-kind lessen voor kinderen tussen 1 en 4 jaar en hun ouders. Dit doe ik bij centrum voor de kunsten Het Pieck (in Drunen) en bij Kunsten Centrum Waalwijk (locatie Waspik). Ik geef ook workshops op kinderdagverblijven, mamacafé’s en bibliotheken.


Instrumenten

Ik heb de volgende instrumenten: